Kako postati član Društva

Kako postati član Društva

Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu omogućava dvije kategorije članstva: redovite članove i članove suradnike.  Za svakog člana izrađuje se članska iskaznica koju je dužan pokazati prilikom korištenja prostora Društva.

 

REDOVITI ČLANOVI

Društvo ima tri kategorije redovitih članova: zaposleni redoviti članovi, umirovljeni redoviti članovi i institucionalni članovi.

I. Prva kategorija su zaposleni sveučilišni nastavnici, znanstvenici i suradnici na fakultetima, akademijama ili institutima u Zagrebu. Zaposleni redoviti članovi se primaju u članstvo Društva ispunjavanjem Pristupnice koja se dostavlja u izvorniku računovodstvu ustanove u kojoj je budući član zaposlen, a skenirani primjerak se dostavlja putem e-maila na dsnzagreb1919@gmail.com. Članarina za redovite članove iznosi 0,5% neto plaće.

II. Druga kategorija su umirovljeni sveučilišni nastavnici, znanstvenici i suradnici koji su bili zaposleni na fakultetima, akademijama ili institutima u Zagrebu. Umirovljeni redoviti članovi produžuju članstvo ili se u njega primaju uplatom povlaštene godišnje članarine u iznosu od 24 eura na bankovni račun Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu IBAN: HR9623400091110054279, opis plaćanja: “godišnja članarina za 2024. godinu”, model: HR00, poziv na broj koji uključuje datum rođenja i osobni identifikacijski broj: DDMMGGGG-OIB (link za UPLATNICU). Potvrdu o uplati je zatim potrebno dostaviti na e-mail: dsnzagreb1919@gmail.com. Umirovljeni redoviti članovi produljuju svoje članstvo plaćanjem godišnje članarine.

III. Treća kategorija su pravne osobe (fakulteti, akademije, instituti i dr.) koje podržavaju djelatnost Društva. Institucionalni članovi plaćaju mjesečnu članarinu, koja se može plaćati i godišnje, u iznosu koji je utvrđen sporazumom o suradnji. Predstavnici pravnih osoba zainteresirani za institucionalno članstvo se trebaju obratiti putem e-maila: dsnzagreb1919@gmail.com.

 

ČLANOVI SURADNICI

Društvo ima dvije kategorije suradničkog članstva: aktivni članovi suradnici i alumni članovi suradnici.

I. Prva kategorija su aktivni sveučilišni nastavnici, znanstvenici i suradnici koji se prvi put učlanjuju u Društvo. Aktivni članovi suradnici se primaju u članstvo jednokratnom uplatom povlaštene godišnje članarine u iznosu od 24 eura na bankovni račun Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu IBAN: HR9623400091110054279, opis plaćanja: “godišnja članarina za 2024. godinu”, model: HR00, poziv na broj koji uključuje datum rođenja i osobni identifikacijski broj: DDMMGGGG-OIB (link za UPLATNICU). Potvrdu o uplati je zatim potrebno dostaviti na e-mail: dsnzagreb1919@gmail.com. Aktivni član suradnik ne može produljiti svoje suradničko članstvo, već nakon toga prelazi u redovitog člana.

II. Druga kategorija su bivši (alumni) sveučilišni nastavnici, znanstvenici i suradnici koji su bili zaposleni na fakultetima, akademijama ili institutima u Zagrebu. Alumni članovi suradnici se primaju u članstvo uplatom povlaštene godišnje članarine u iznosu od 24 eura na bankovni račun Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu IBAN: HR9623400091110054279, opis plaćanja: “godišnja članarina za 2024. godinu”, model: HR00, poziv na broj koji uključuje datum rođenja i osobni identifikacijski broj: DDMMGGGG-OIB (link za UPLATNICU). Potvrdu o uplati je zatim potrebno dostaviti na e-mail: dsnzagreb1919@gmail.com. Alumni član suradnik produljuje svoje članstvo plaćanjem godišnje članarine.

NAPOMENA: Zainteresirani članovi koji imaju mogućnost financiranja članarine iz sredstava institucije u kojoj su zaposleni ili projekta, molimo da podnesu zahtjev za ponudom troška članarine na e-mail: dsnzagreb1919@gmail.com.