Poziv na okrugli stol: Mjerenje kvalitete hrvatske znanosti – kontroverze i dileme (4. travnja u 16 h)

Poštovani/a,

Centar Miko Tripalo poziva Vas na okrugli stol Mjerenje kvalitete hrvatske znanosti – kontroverze i dileme, koji će se održati u utorak, 4. travnja 2023., s početkom u 16:00 sati, u dvorani Društva sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, Frankopanska 5A/2. kat. Povod okruglom stolu je nova knjiga „Mjerenje hrvatske znanosti 2022.“ autora Damira Stanzera.

Okrugli stol će okupiti relevantne stručnjake i javne djelatnike koji će sagledati problem kvalitete hrvatske znanosti i mjerenja iste iz različitih perspektiva. Na okruglom stolu će se, između ostalog, govoriti o vjerodostojnosti rang liste sveučilišta, o uspjesima ili neuspjesima hrvatske znanosti i akademske zajednice, o financiranju hrvatskih sveučilišta, o pogrešnim mjerenjima znanosti i pogrešnim primjenama tih mjerenja, iskrivljenoj medijskoj slici o postignućima hrvatske znanosti i drugim temama.

Poziv i program možete pronaći OVDJE, a Vas ljubazno molimo da nam svoj dolazak potvrdite na mail: centar@tripalo.hr, do 3. travnja.