Proslava 100-te obljetnice Društva

3.12.2019. godine održana je svečana akademija Društva povodom 100–te obljetnice djelovanja.

Svečanost je održana u prostorima Palače Dverce pod pokroviteljstvom gradonačelnika Grada Zagreba gospodina Milana Bandića. Program je vodila članica Upravnog odbora Društva prof.dr.sc. Alka Obadić, a prisutnima su se obratili izaslanik Gradonačelnika i pročelnik zagrebačkog Gradskog ureda za obrazovanje gospodin Ivica Lovrić, predsjednik Društva prof.dr.sc. Davor Derenčinović, izaslanik rektora Sveučilišta u Zagrebu prorektor prof.dr.sc. Ante Čović, te izaslanik i posebni savjetnik predsjednika Vlade Republike Hrvatske za društvena pitanja akademik Zvonimir Kusić.

U sklopu proslave dodijeljene su nagrade laureatima Godišnje nagrade mladim znanstvenicima i umjetnicima za 2018. godinu, a svečanost je uveličao pjevački zbor Pravnog fakulteta u Zagrebu Capella juris.

U povodu obljetnice, predstavljena je monografija s imenima i biografijama svih dosadašnjih laureata, urednika doc.dr.sc. Aleksandre Maršavelski i doc.dr.sc. Aleksandra Maršavelski, koji su ujedno i dobitnici nagrade prijašnjih godina. Snimku svečane akademije možete pogledati OVDJE.

Tijekom duge i bogate povijesti Društvo su uzdržavali njegovi članovi, ali su ga materijalno i moralno darivali mnogi. Na tome smo im posebno zahvalni. Povodom toga Društvo sveučilišnih nastavnika i drugih znanstvenika u Zagrebu, naš vitalni stogodišnjak, poklanja svima film akademskog redatelja Tadije Tadića, koji možete pogledati OVDJE.